gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Договорите между община Любимец и Българската банка за развитие, свързани с отпускането на целево финансиране за саниране на многофамилни жилищни сгради, вече са факт. Те бяха подписани на 10 март на предварително организирана среща. Благодарение на своевременните действия от страна на общината и живущите в двата блока, подготовката на документите и регистрацията на Сдруженията „Гладстон“ 2 и „Републиканска“ 43 се извършиха в срок и те са едни от първите, вписани в Националния регистър.

До дни ще бъде обявена обществена поръчка за осъществяване на отделните дейности по сградата и за изпълнението на процеса по обновяването им. Обществената поръчка ще включва:

- извършване на техническо (конструктивно) обследване, което служи за установяване на конструктивната устойчивост на сградата;

- енергийно обследване, което предписва необходимите енергоспестяващи мерки за постигане на енергийна ефективност;

- изготвяне на технически паспорт на сградите, който включва данни за строежа, за основните му характеристики, мерките за поддържане, срокове за извършване на ремонти, както указания и инструкции за безопасна експлоатация.

 Получените резултати ще бъдат база за изготвяне на технически проект за саниране, след което отново ще бъде обявена обществена поръчка за изготвяне на строително монтажните работи.