gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0680

 

   Тази година отбелязваме 113 години от рождението на нашият съгражданин Боньо Бонев.

    В прикаченият файл може да се запознаете с живота и делото на един от тримата почетни граждани на Любимец

На основание чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси, Председателят на Общински съвет Любимец, кани жителите на общината и представители на бизнеса на 18.04.2023г. от 16,00 часа в зала "Любимец"

на

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ

НА ГОДИШНИЯ ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА ЗА 2022г.

 

Мнения, препоръки и становища по темата на обсъждане могат да се изпращат на електронната поща на общината oba@lyubimets.bg, както и в деловодството на общината.

Заинтересованите предварително могат да се запознаят с годишния отчет за изпълнението на бюджета на интернет страницата на Община Любимец - www.lyubimets.bg, раздел ,,Отчет, бюджет и баланс”, ,,Отчет за изпълнение на бюджета”, 2022год., месец декември.

        

 

С уважение,

Мария Станкова

Председател на ОбС гр.Любимец

borba 23

 

На 18 и 19 март, в гр. Сливен се проведе Републиканско първенство по борба свободен стил, в което взе участие и СК по борба „Любимец-2015“. Спортистите от клуба се бориха в категория Деца - Първа и Втора група, а двама от състезателите Стойчо Вълев и Борис Борисов се класираха на трето място до 53 кг. Момчетата получиха бронзови медали от организаторите.

Александър Шекиров остана 6-ти в крайното класиране, а Ивайло Киришев, Костадин Драгов и Божидар Георгиев се бориха много добре, но не успяха да получат медал.

Над 250 състезатели, разделени в 11 категории, взеха участие в първенството. „Конкуренцията беше голяма. Всички участници бяха добре подготвени, но две от момчетата от клуба се справиха отлично в своите категории и взеха медали “ – каза Димитър Тръндев, треньор на клуба.

rozi

Уважаеми дами от община Любимец,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 8-ми март – Международен ден на жената!

Осми март е чудесен повод да засвидетелстваме за пореден път нашето уважение и признателност към вас. Да ви благодарим за вашата любов и подкрепа, за вашата всеотдайност като майки, съпруги, баби, сестри и дъщери. Да ви пожелаем неизчерпаемата женска сила да Ви зарежда с увереност и Ви води към лични и професионални успехи!

Желая на вас и вашите семейства здраве и щастливи дни, изпълнени с вдъхновение и нови успехи!

Честит празник!

IMG 6465

Днес е ден за радост, ден за признателност, ден за гордост и самочувствие! Днес е Трети март – Националният празник на Република България!

Затова днес, на едноименния площад в Любимец, носещ най- българското име, се събраха родолюбиви любимчани, дошли да почетат героите, отдали живота си за свободата на Родината и заедно да отпразнуват 145-годишнина от Освобождението на България от турско робство.

IMG 6441

За да повдигнат духа на присъстващите, четвъртокласници от НУ „Хр. Ботев“ изнесоха въздействащ и затрогващ рецитал, посветен на празника, а мажоретната група към групата на занимания по интереси към училището повдигна българския дух.

IMG 6439

 

Празникът бе уважен Председателят на Общински съвет Любимец Мария Станкова, Кметът – Анастас Анастасов, придружаван от ръководния състав на общината, от д-р Георги Станков членове на Ротари клуб „Любимец“ и Лайънс клуб „Любимец“, Директори на училища, учители и ученици, представители от различните политически партии и разбира се много родолюбиви любимчани.

IMG 6420

Тържествената церемония започна в 11.00 ч., под звуците на химна на Р България, а знаменната група от СУ „Ж. Терпешев“ издигна националния флаг.

IMG 6428

В духа на героизма и национална гордост инж. Анастасов -Кмет на община Любимец поздрави всички жители на общината по повод националния празник. В своето емоционални приветствие той каза: „Нека в този тържествен ден, в който отбелязваме 145-та година от Освобождението на България отдадем почит, прекланяйки глави пред паметниците на знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха, проправиха пътя на нашето Освобождение и останаха достойни граждани на своята Родина. Нека помним и реализираме техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България!“ След това всички сведоха глави и с едноминутно мълчание да почетоха паметта на загиналите.

IMG 6459За да подсилят празничното настроение самодейци от балет „Ейнджъл“ и ТС „Сакарци“ показаха красотата на българските динамични танци.

IMG 6479Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение.

 

Снимки от празника