gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 trotinetki 24

 

Електрическите тротинетки все повече се налагат като превозно средство в градски условия. Ежедневно ставаме свидетели на участници в движението по пътищата, които нямат Свидетелство за управление на моторно превозно средство, съответно не знаят правилата за движение, а шофирането им по улиците на града и останалите населени места създава хаос и предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Случаите на интензивно движение на Индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/ зачестиха особено много, след приключване на учебния процес, когато деца и ученици се движат из града през по-голямата част от денонощието.

В тази връзка, Участък „Полиция“ - Любимец, съвместно с Община Любимец, се обръщат към всички родители, настойници и попечители на деца под 16 годишна възраст, да НЕ разрешават или предоставят възможност на децата си да управляват двуколки, триколки и четириколки, както и други разновидности на електрически превозни средства.

В чл. 80а, ал. 3, т. 2 от Закона за движение по пътищата е посочено, че минималната възраст за лица, на които е разрешено да управляват въпросните превозни средства, е навършени 16 години.

От днес – 18 юли 2024 г. до 26 юли 2024 г. служителите на Участък „Полиция“ - Любимец ще съставят разпореждания по Закона за МВР на всички родители, настойници и попечители, чиито деца нямат навършени 16 годишна възраст, но управляват по улиците на община Любимец, горепосочените електрически тротинетки. След края на този срок, всички установени нарушения от този вид ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

„Нашата цел не е да забраним екологичния транспорт в града и останалите населени места. Мотивите ни са да опазим безопасността и живота на децата и гражданите. Затова призоваваме всички да бъдем по отговорни към децата си и да не оставяме живота и здравето им единствено в ръцете на късмета и на добрия шанс. Уважаеми родители, не купувайте и преотстъпвайте на децата си електрически тротинетки, които нямат право да управляват. По закон, отговорност за действията на непълнолетното си дете е изцяло Ваша!“ – призова началникът на Участък "Полиция" – Любимец гл. инспектор Димитър Марков.

Със Заповед на Областния управител на област Хасково, от 13.07.2024 г. изцяло се забранява обработката на пасища и балирането на сено и слама на цялата територия на област Хасково. Забраната важи до второ нареждане на областния управител.

Към нарушителите ще се предявява повишена взискателност от служителите на МВР. 

Повече подробности може да видите от прикачения файл

Държавна агенция по безопасност за движение по пътищата издаде информационния бюлетин, посветен на 29-ти юни - Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

В материала е представена силата на човешката енергия, обединена около една обща кауза - благосъстоянието на обществото с акцент върху опазване
 
на децата на пътя - най-ценният капитал.  
 
Бюлетинът може да се изтегли от следния линк:  https://dox.abv.bg/download?id=b3ae555e1e  - активен до петък 18.07.2024 или на адрес  file:///D:/Downloads/Buletin%20DABDP%2029-ti%20uni_2024.pdf 
 
 
 
С пожелание за безопасно пътуване и спокойно лято!
 
 
Безопасността на движение по пътищата е отговорност на цялото общество!
 
 

Със Заповед на Областния управител на област Хасково г-н Мехмед Атаман, за времето от 9.07.24 до 01.09.24 г. се забранява обработката на пасища и балирането на сено и слама. Причината е високият пожароопасен риск от високи температури, силен вятър и риск от бързоразвиващи се пожари на територията на областта. 

С повече подробности от заповедта, може да се запознаете от прикачения файл. 

Уважаеми съграждани,
 
Със заповед на командира на Националната Гвардейска част са обявени 153 войнишки длъжности в Националната гвардейска част.
Срок за подаване на документи - 26.08.2024 г.
 
Със заповед на командира на Съвместно командване на силите са обявени 35 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната или в чужбина.
Срок за подаване на документите - 19.07.2024г.
 
Със заповед на командира на Съвместното командване на специалните операции е разкрита процедура по обявяване на 53 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина.
Срок за подаване на документи - 16.08.2024 г.
 
 
 
Информация за условията, документите и подробности за участие в конкурсите може да получите в Общинска администрация (офис за военен отчет)  на телефон 0885945388 или Военно окръжие-Хасково на тел.038604550