gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4500

 

В новопостроената църква в центъра на с. Георги Добрево, носеща имената на двамата апостоли Петър и Павел, отец Трифон Караджонов отслужи празнична литургия и извърши водосвет за здраве и благоденствие за хората от селото, за всички дарители и техните семейства.

„Църквата все още не е завършена. Предстои още много работа докато приключат ремонтните дейности, но аз съм доволен, че за година и половина успяхме всички заедно – Дарители и Инициативна група, да доведем сградата до този вид. Има още доста да се работи по Иконостаса и пода, а дворът е в доста окаяно състояние, но аз съм обнадежден, че с помощта на дарители и родолюбиви християни, ще успеем да довършим това свято дело“ – каза кметът на селото Александър Карачобанов след края на службата. От името на настоятелството раздаде хляб и риба на всички присъстващи.

IMG 4509

Първата копка и основополагащият камък на църквата се поставиха на 20.02.2021 г. Благодарение на дарения терен, финансовата помощ на община Любимец и много частни дарители, православният храм е изграден, с монтирани камбанария и позлатен кръст.

Но църква се гради не само с вяра, гради се с любов, желание и много средства! Дарителската кампания продължава, а всеки, който има възможност, може да се свърже с Кмета на с. Георги Добрево – Александър Карачобанов и да спомогне за продължаване на започнатото дело!

IMG 2354

1656068453410

       Военно окръжие II степен – Хасково информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 150 /сто и петдесет/ длъжности определени за приемане на СРОЧНА СЛУЖБА В ДОБРОВОЛНИЯ РЕЗЕРВ на български граждани.

         Срочната служба в доброволния резерв се изпълнява от резервиста за срок от 6 месеца. Тя включва последователно преминаване на следните етапи:

 • Начална военна подготовка,
 • Специална военна подготовка,
 • Изпълнение на задачи в състава на военни формирования от въоръжените сили.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИЕМАНЕ В ДОБРОВОЛНИЯ РЕЗЕРВ

   На срочна служба в доброволния резерв се приемат пълнолетни български граждани, които отговарят на следните изисквания:

 • Да имат най- малко основно образование;
 • Да са годни за служба в доброволния резерв;
 • Да са физически и психически здрави за служба в доброволния резерв;
 • Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независи- мо от реабилитацията;
 • Срещу тях да няма образувано наказателно производство от общ характер;
 • Да няма друго гражданство;
 • Да не навършва 40 години в годината на кандидатстване;
 • Да нямат премината военна служба,срочна служба или военна подготовка.

ПРАВА НА РЕЗЕРВИСТИТЕ

   Правоотношението по изпълнение на срочната служба в доброволния резерв възниква въз основа на договор,който се сключва с министъра на отбраната или с оправомощени от него длъжностни лица.

За времето на изпълнение на срочната служба резервистите:

 • Са със статут на военнослужещи;
 • Получават основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност и присвоено звание.
 • Имат осигурено настаняване;
 • Защитени са от прекратяване на трудовото или служебното им правоотношение за времето на обучение.
 • Имат право на 8 дни платен отпуск.

Краен срок за подаване на документите   06.07.2022 г.

Кандидатите с постоянен адрес в област Хасково подават документи във Военно окръжие – Хасково, ул. „Ком“ № 3,или на експерт Даниел Йорданов в Община – Свиленград „Военен отчет” стая 322.

Начало на СРОЧНА СЛУЖБА В ДОБРОВОЛНИЯ РЕЗЕРВ07.09.2022г.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: Тел: 038/60 45 50

vk lyubimets 22 2

 

ВК „Любимец – 2010“ спечели второ място на финалното първенство по мини волейбол за момичета до 12 години. Въпреки че бяха по-малки от опонентите си, малките състезателки се справиха отлично на игрището и доказаха, че са достойни последователки на досегашните шампионки на клуба.

Турнирът се проведе на 11 и 12 юни в гр. Стара Загора, а отборът на Любимец бе разпределен в Първа група, заедно с отборите на „Лудогорец“ – Разград, „Перун“ – Варна и „Багира“ – Казанлък.

В двудневното състезание нашите волейболистки се наложиха над отборите в групата - Разград и Казанлък с 2:0 гейма, победиха „Перун“ – Варна с 2:1, но загубиха от победителя във Втората група – Царево с 2:1 гейма. Този резултат ги нарежда на второ място в крайното класиране.

vk lyubimets 22

За да стигнат до финали, момичетата имаха поредица от победи над своите опоненти. На 4 и 5 юни в Любимец се проведе Регионален турнир по волейбол, където бяха домакини. Амбицията за победа се оказа много силна и те се наложиха над отборите на Димитровград и Бургас с 2:0 гейма.

„Радвам се , че момичетата завоюваха второто място, въпреки че имахме реален шанс да получим златото. Децата показаха добра игра и дисциплина, което допълнително ни помогна да се преборим с толкова сериозни противници. Има още по какво да работим, но им трябва още спортен опит “, заяви треньорът Трифон Трифонов.

От МВР - Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" постъпи информация, че през следващото денонощие е обявено предупреждение втора степен "оранжев код" за продължителни валежи. До края на седмицата се очаква средните количества на валежите за страната да са между 50 и 100 л. на кв.м. В нощта на 10 срещу 11 юни са възможни градушки, придружени от гръмотевици и силен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25 °.

 

 

grozd logo

След едногодишно прекъсване Националният фолклорен фестивал „ Кехлибарен грозд“ отново ще се проведе в с. Лозен, общ. Любимец. Тази година той ще бъде в дните  11 и 12 юни на новопостроена открита сцена в селото.  

Организатор на фестивала, който се провежда за 11-ти път,  е Народното читалище „Просвета-1925” в с. Лозен със съдействието на общината,  Министерството на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН, а медийни партньори са БНР и Радио Кърджали.

Целта на фестивала е да се популяризира изворният фолклор, да се стимулира представянето на местни традиции, издирването на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за различните краища на страната.

По време на дните на фестивала ще излязат групи за възстановка на народни обичаи и обреди, певчески формации, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители, сред които и ученици от музикални училища.

Председател на журито е доц. д-р Валентина Ганева-Райчева от Институт за етнология и фолклористика към БАН, изследовател  на регионалната специфика на народното творчество в Сакар, Ивайловградско, Кърджалийско и  други рaйони. Почетен председател е Розалина Гогова –  етнограф, дългогодишен главен уредник в Регионалния исторически  музей -Хасково.