gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

alex.shekirov borba

 

Спортен клуб по борба „Любимец 2015“ се завърна с медал след участието си в Международен турнир по борба „Данко Дечев“. Александър Шекиров заслужи бронзов медал в категория деца до 35 кг., а Борис Борисов остана пети в крайното класиране. Тодор Иванов и Жак Иванов също участваха в турнира, но не успяха да се наредят в челните места.

Амбицията на младите момчета е да се развиват в този стил и са категорични, че ще продължат да тренират, за да постигнат по-високи резултати.

Състезанието се проведе на 3 декември в гр. Бургас и беше за деца, момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки.

В надпреварата в крайморския град стартираха 270 млади състезатели от Турция, Украйна и 20 клуба от България.

 

IMG 5481

Дядо Коледа, подпомогнат от малки коледарчета от ДГ „Рай“ и деца от града, запалиха празничните светлини на коледната елха. Те заедно отброиха последните секунди до грейването на елхата, а след това пъстра заря озари небето.

IMG 5434На 5 декември центърът на Любимец се изпълни с малчугани, дошли да се срещнат с белобрадия старец и докоснат до коледното вълшебство. А той увери децата, че подаръците вече са готови и само чака да си изпратят писмата.

IMG 5458

Коледарчетата от ДГ „Рай“ пък бяха подготвили специална програма. С наричания за здраве, берекет и благополучие във всеки дом, те поставиха началото на празника и благословиха хората от Любимец.

За радост на всички, тази година организаторите обогатиха празничната украса с трон на Дядо Коледа, светещи елени, шейна с подаръци и снежинки. 

IMG 5495

 

 

Снимки от празника

IMG 5427Уважаеми съграждани,

От днес община Любимец ще въведе в експлоатация още 50 нови метални контейнери за пепел и така общият им брой става 255. Този брой е напълно достатъчен да обезпечени изхвърлянето на пепел, жар и сгурия по райони, стига в тях да не се изхвърлят строителни материали, битови и растителни отпадъци, обемни картонени опаковки и всякакъв вид други вещи, които не само затруднява изхвърлянето, но и са предпоставка за пожароопасни ситуации.

В тази връзка, Община Любимец напомня, че изхвърлянето на сгурия и жар задължително трябва да става в определените за целта места, а именно в металните съдове с надпис „Пепел“. В пластмасовите кофи и контейнери се изхвърлят САМО битови отпадъци, а растителни и строителни отпадъци се извозват до регламентираното сметище в местността „Глините“.

В случай на констатирани нарушения са предвидени санкции и възстановяване на щетите.

IMG 5393

По повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, кметът на община Любимец Анастас Анастасов осигури празничен обяд за хората в неравностойно положение. С годините, тази инициатива се превърна в традиция, а членовете на Сдружение на хората с физически увреждания „Светлина“ са много доволни от вниманието, подкрепата и ангажираността на общинския екип към тях. „За нас това не е само обяд, а възможност да излезем от вкъщи, да се видим, да си поговорим и да разнообразим ежедневието си“ – казаха присъстващите.

IMG 5394Гост на празника бе секретарят на общината Христо Христозов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета. Пожела на членовете да бъдат здрави и да срещат разбирателство в семейството и обществото, а предстоящите Коледно-новогодишни празници да ги посрещнат в здраве и щастие.

IMG 5404

От своя страна Председателят на сдружението, г-жа Марияна Попова също благодари за съдействието и помощта, които получават от общината. „Много благодаря на целия екип на община Любимец, за цялостната подкрепа. Благодарение на тях, ние вече имаме достъп до голяма част от архитектурната среда в града. Няма да скрия факта, че се грижат за нашия културен и социален живот, като ни осигуряват транспорт до различни дестинации в страната. Винаги, когато имаме нужда от помощ и съдействие, те се отзовават. Това отношение е много важно за нас и ние го оценяме!“ – каза г-жа Попова. Тя също пожела на членовете весели Коледни празници.

 

IMG 5396

Anastasov 20

Уважаеми членове на Клуб „Светлина“,

 

На 3 декември международната общност отбелязва Деня на хората с увреждания – деня на достойните хора - на тези, които ежедневно, със силна воля и кураж, отстояват правото си на лична изява и на справедлив живот.

Всеки ден вие преодолявате трудности, които са непознати за останалата част от обществото. Ние, като местна власт, имаме своята отговорност към вашите проблеми и към улесняване на ежедневието ви. Затова през годините, аз и моят екип винаги сме съдействали за разрешаване на определени потребности и нужди. Уверявам Ви, че и в бъдеще ще продължим да работим в посока грижа, отговорност и съпричастност както към Вас - хората с увреждания, така и към Вашите семейства.

Пожелавам Ви кураж, сили и споделеност!

Нека предстоящите Коледни и Новогодишни празници Ви донесат много здраве, семеен уют и щастие!

 

 

С уважение:

Инж. Анастас Анастасов

Кмет на община Любимец