gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

GD12В следствие на активизирало се свлачище в района на с. Георги Добрево, междуселищния общински път Любимец - Георги Добрево – Момково - Свиленград е с множество пукнатини и пропадания. Нарушеният участък обхваща общо 850 м., като в регулацията на селото са разрушени около 650 м., а извън регулация около 200 м. Това изключително много затруднява  движението на автомобили и увеличава рисковете от възникване на пътно-транспортни произшествия. Свлачището се явява реална опасност и за разположените в близост жилищни сгради, стопански обекти и улици.

След направен оглед на място, специализирана комисия установи, че пътят се нуждае от спешен ремонт и възстановяване. В тази връзка, Общинска администрация подготви писма до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, в които се иска отпускане на средства за ремонтиране на участъка и укрепване на свлачището. 

Природното явление е предизвикано от интензивните валежи от сняг и дъжд в края на м. март и началото на април тази година, както и на активизиране на водноерозийните процеси.

В момента пътят не е затворен за движение, но има поставено ограничение на скоростта от 20 км/ч.