gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5282На 15 септември удари първият звънец за учебната 2015/2016 година. Дворовете на всички училища и детски градини на територията на община Любимец се изпълниха с малки и големи деца и ученици, родители и учители, нетърпеливи да започнат новата учебната година.

Тази година първокласниците в началните училища „Христо Ботев“, „Захари Стоянов“  и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Малко градище са общо 102-ма.

Тържественото откриване започна  с издигане на националния флаг, под звуците на химна на РБългария.  Четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, бяха подготвили празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С музика, песни и стихотворения  те казаха „Добре дошли“ на първолачетата. Директорите на училищата отправиха приветствие към присъстващите, като им пожелаха успешна и ползотворна година.

След официалната церемония, по стар български обичай, ръководителите на учебните заведения лиснаха менчета с вода, с което още веднъж пожелаха добри резултати и повече знания през годината.

По традиция, първокласниците бяха посрещнати и захранени с хляб и мед . После всички ученици се отправиха към обновените и украсени класни стаи, където ги очакваха техните учители  и нови учебници.

И тази година ръководния екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение. Присъстващите представители  прочетоха Поздравителни адреси от името на Кмета на общината за началото на учебната година до всеки учителски колектив.

Кметът на общината  г-н Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в СОУ „Ж. Терпешев“. Той поздрави учениците с началото на учебната година като се обърна към  петокласниците с думите: “Пожелавам Ви да поставите добро начало на  обучението си, за да се радвате на добри плодове в края му“. Не пропусна да поздрави и бъдещите абитуриенти, които за последен път  посрещат новата учебна година в родното училище. На тях пожела  успешна година и отлично представяне на зрелостните изпити.

С нетърпение и вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците . Те също бяха посрещнати на входа на школото с питка и мед. По време на церемонията по откриването те  произнесоха  традиционната клетва, с която обещават старателно  да се учат  и да пазят доброто име на училището.

С празнична програма започна  и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина  посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с  „Добре дошли“ децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“  рецитираха стихове и пяха песнички, а след тържествената част те поведоха за ръчичка малчуганите от най-малките групи и ги въведоха в красивите им и обновени занимални.

 

Снимки откриването на СОУ "Ж.Терпешев"

 

Снимки от откриването на НУ "Хр. Ботев"

 

Снимки от откриването на НУ "З. Стоянов"

 

Снимки от откриването на ЦДГ "Рай"

 

Снимки от откриването на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"