gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 5355

На 17 септември в община Любимец се състоя откриване на 2 спортни зали и 5 площадки за спорт на открито. На официалната церемония присъстваха г-н Делян Добрев – народен представител, Добри Беливанов – Областен Управител на Област Хасково, Зам. Областния управител г-н Ст. Дечев, представители на фирмата изпълнител, състезатели от спортни  клубове и др. 

Реализирането на обектите е в резултат на изпълнението на проект „Изграждане на спортни зали и спортни площадки в населените места в Община Любимец“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Създадени са условия за практикуване на 10 различни вида спорт на открито и закрито. Двете зали, съответно зала „Марица“ се намира на бул. „Одрин“,  и залата на ул. „Васил Друмев“, в близост до ЦДГ „Рай“ 1.

По време на церемонията, Кметът на Общината – инж. Анастас Анастасов сподели пред присъстващите: „….Наред със съседните ни по-големи градове, Любимец вече има своите зали и места за спорт. Различните спортни клубове ще имат свой дом, където ще се подготвят и ще тренират бъдещи победители, носители на титли и медали, шампиони. На площадките в града и селата ще играят и спортуват стотици деца – децата на Община Любимец. Любимец се развива и с всеки изминал ден изглежда по нов начин - красив, съвременен и благоустроен град. Но за да го постигнем, за да реализираме и други добри идеи, трябва много работа, обединени усилия и постоянство!“

Общинска администрация избра този ден не само заради символиката на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов и майка им София“, но и във връзка с провеждането на Европейската седмица на спорта. 

Спортна зала „Марица“ разполага с терени  с площ близо 8000 кв.м., застроена площ на залата 1227 кв.м. Изградени са: игрище за минифутбол; 2 тенис корта; комбинирано тренировъчно игрище за волейбол/баскетбол с трибуни; Детски кът оборудван по всички европейски стандарти; бюфет с външна тераса;  паркинг с 48 паркоместа.

За спортистите са осигурени съблекални, лекарски кабинет, помещение за треньори, санитарни възли  и фитнес център. Многофункционалната спортна зала е оборудвана със сгъваеми телескопична баскетболна конструкция и телескопични трибуни за зрителите.

Залата на ул.“Васил Друмев“, намираща се срещу ЦДГ „Рай“ 1 е разположена на терен от 5000 кв.м. Застроената площ е 500 кв.м. В сутерена се намира  зала за фитнес, съблекални и санитарни  помещения. На партера - спортна зала за борба. На втория етаж - административни помещения. На изток от сградата се намират площадка за баскетбол и волейбол с трибуни за зрители, две игрища – за футбол на малки вратички и тенис на корт.

Изградените обекти за спорт на открито са общо 5 – два в град Любимец и по един в селата Белица, Лозен и Малко градище. Едната спортна площадка в града е разположена на ул.“Бяло море“ до ЦДГ „Рай“ 2, а втората в затревената площ между улиците „Стефан Караджа“ и „Васил Левски“. На тези площадки, както и в селата Белица и Лозен се предлага възможността за игра на футбол на малки вратички, волейбол и баскетбол. На спортния терен в с. Малко градище е изградено игрище за стрийтбол и тенис на маса.

Крайната сума, инвестирана в спортните съоръжения в общината е приблизително 5 млн. лв.

С откриването на тези спортни обекти  вече съществуват добри предпоставки за възраждане на  спорта в Любимец.  За малко повече от  година, старите и негодни за употреба сгради се превърнаха в добре изглеждащи и функционални зали, с модерно оборудване, съвременни уреди, отговарящи на европейските изисквания.

След тържествената церемония по откриването, в зала „Марица“ се проведе спортна среща между волейболните отбори на Любимец и Димитровград, футболна среща между децата от клуба по футбол, демонстрация на тенис на маса, тенис на корт и шах.  Част от гостите изпробваха и новите фитнес уреди.

 

Снимки от официалната церемония