gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

mig2

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони

Европа инвестира в селските райони

 

 

IMG 8148С обучения на екипа на „Местна инициативна група – МИГ – Любимец“, партньорите по проекта и местни лидери, стартира изпълнението на проект за подготвителни дейности по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода  2014 - 2020г.

На 25 февруари, в зала „Любимец“ в град Любимец, се проведе първата среща на екипа на сдружение „Местна инициативна група – МИГ – Любимец“ и Местно партньорство Ивайловград. Поводът за срещата бе обучение на екипа на МИГ и партньорите от община Ивайловград, които съвместно изпълняват проект за подготвителни дейности по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г. Обученията са една от основните дейности по проекта.

На 26 февруари, отново в зала „Любимец“, се проведе и първото еднодневно обучение за местни лидери.

Водещ и на двете обучения бе проф. д-р Димитър Николов към Института по аграрна икономика. Той разясни на присъстващите нормативната уредба, с която трябва да се съобразяват при изпълнение на дейностите по проекта, какви задължения имат страните, кои са допустимите дейности при изпълнението на малки пилотни проекти, финансовите условия, на които трябва да отговаря  и т.н.

      Съгласно Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №РД 50-171/07.12.2015г., сключен между Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция и СНЦ „Местна инициативна група – МИГ – Любимец“, стойността на проекта е 48 895,75 лева, а срокът за изпълнение на дейностите - 6 (шест) месеца.

      Основна цел на проекта е изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на общините Любимец и Ивайловград.

      С поредица от информационни срещи и конференции, процеса по разработване на Стратегията за ВОМР ще бъде популяризиран, ще се извършат проучвания и анализи на територията, ще се привлече висока експертиза и насърчи включването на местното население.