gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2889Община Любимец, съвместно със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Свиленград, организира възпоменателна церемония по повод 64-та годишнина от загиналите в престрелка на държавната граница граничари Георги Стоименов, Стоил Косовски и Асен Илиев. Събитието се проведе на 02 април в центъра на с. Вълче поле. Поводът бе уважен от офицери и сержанти от резерва, водени от Генерал-майор Стефан Ангелов, Зам-областния управител на Хасково г-н Валентин Ангелов, Иво Антонов – Директор на Дирекция «Социална политика» към Министерството на отбраната, настоящи и бивши служители на Гранична полиция, интернет-форума „Граничарите на България“, Кметът на община Ивайловград г-жа Диана Овчарова, граждани. По покана на организаторите на церемонията присъства и Генерал-майор Нонка Матова - световен шампион по спортна стрелба и Председател на Тракийското дружество в гр. Пловдив.Друг специален гост бе оз подполковник Георги Нанков – първият началник на заставата в с. Вълче поле след разстрела на момчетата.

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов, който е и подполковник от резерва, изнесе слово по повод годишнината от събитието. В него той отправи благодарност към работата на сега действащия състав на Гранична полиция.

След официалната церемония всички паднаха на колене и с едноминутно мълчание почетоха паметта на младите момчета. Всеки един от присъстващите положи цветя пред паметника, построен в тяхна чест през 1982 г. в центъра на селото и отдаде заслужена почит. 

 

Снимки от церемонията