gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По повод Международния ден на детето 1 юни Областният управител на Хасково обявява конкурс за есе за учениците от област Хасково на тема:

„Нашата област – нашите мечти“

В конкурса за есе ще се обхванат учениците от 8 до 12 клас от всички училища в област Хасково, от Младежките центрове и школите към читалищата. Конкурсът за есе ще продължи от  25.04. до 20.05. 2016 г.

Оценки на есетата от 25.05 до 30.05.2016 г.

Жури :-   Представител на Областна администрация

-          Представител на РИО на МОН

-          Експерт по БЕЛ 

Идеята е учениците да представят визията си за Хасковска област  и какви управленски решения биха взели те, ако управляват областта. Знаят ли учениците какво представлява Областната администрация и в частност поста Областен управител, какви идеи имат те за бъдещето и въобще свързват ли живота си с нашата област.

Победителят в конкурса за есе ще бъде Областен управител за един ден. Той ще работи заедно с Областния управител Станислав Дечев, ще участва във всички негови срещи, ще приема граждани, ще взема решения, ще пътува.

Денят на „управление“ ще бъде определен  при обявяването на резултатите от конкурса. Церемонията ще е на Първи юни в Областна администрация.

Ще бъдат  връчени и две поощрителни награди.