gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9765С много детски смях, весело настроение и палави игри бе изпълнен най-желаният детски празник – 1 юни. Слънчевото време позволи празникът да започне още от сутринта в двете целодневни детски градини и Детската ясла в града и продължи до късния следобед в градския парк.

Директорът на детската градина Иванка Христова осигури аниматор, който забавляваше малчуганите с различни спортно-състезателни игри, песни, танци, логически задачи и др., като след всяка игра те получаваха лакомства за награда. 

В Детска ясла бяха подготвили забавления на децата, съобразени с възрастта им. Малките момчета и момичета се дърпаха на влакче, опитваха се да рисуват с тебешир на земята, пяха песни, скачаха и танцуваха.

За да зарадва възпитаниците на детските заведения от общината Кметът Анастас Анастасов осигури на всяко дете по парче вкусна торта.

Забавленията продължиха и в следобедните часове в градския парк.

Централната част на града се изпълни с радостна глъчка и прекрасни детски усмивки, които бяха предизвикани от специалния гост Мини Маус. По време на двучасовите занимания, анимационният герой организира игрите така, че всяко дете да бъде участник в тях, да се весели и да се чувства добре. В детското шоу се включиха стотици деца от града и общината, които не искаха то да приключи.

В края на забавата децата имаха възможност да споделят своите желания за развитието на града: някои искаха да има много магазини за детски играчки, други искаха ледена пързалка и зоопарк, трети закрит детски кът и др. 

Организаторите на празника Община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ бяха осигурили допълнителни атракции на малчуганите – фейсарт и отпечатване на цветни ръце върху „Дърво на приятелството“. Платното ще бъде поставено във фоайето на читалището и ще радва посетителите на културната институция. В края на празника всяко дете получи вкусен сладолед, осигурен от общината.

Детски празник имаше и в с. Белица. Кметицата на селото Дияна Кушелиева и майки от населеното място, организираха различни спортни игри, рисуване на асфалт, танци и др., като в края на забавните занимания всяко дете получи лакомства за награда.

 

Снимки от празника