gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 6288

 

Истински празник на виното и веселието се проведе в Любимец, а производителите на червения еликсир за пореден път доказаха, че са истински майстори. Двадесет проби на вино бяха дадени за дегустация, но като майстор и безспорен победител в Конкурса „Домашно младо червено вино“ се отличи Георги Дрънгов. Той спечели приза "Цар на виното" и 50 литрово дъбово буре, връчено от Заместник-кмета Илия Илиев.

IMG 6264На второ място в категория „Червено вино“ бе оценено виното на Атанас Червенков. Наградата, дъбово буре - 30 литра, бе връчена от Делю Кулов – Президент на Ротари клуб Любимец.

На трето място бе класирано вълшебното питие на Кристина Христозова. Тя не присъства на награждаването, но се сдоби с лозарска ножица и лозарски трион.

Първо място в категорията „Бяло вино“ получи Димитър Тръндев – земеделски производител от с. Белица. Той взе и първа награда в категория „Розе“. Г-н Тръндев е доказал се производител както на висококачествени сортове грозде, така и в производството на отлични вина. Той също не успя да присъства на награждаването. 

IMG 6168И тази година организаторите на празника - Общинска администрация Любимец, Ротари клуб „Любимец“ и НЧ „Братолюбие-1884“ спазиха традицията и преди общоградското веселие, направиха ритуално зарязване на лозови масиви, в близост до града.

В началото отец Трифон Караджонов отслужи празничен виносвет за здраве и берекет по лозята и благослови всички, които имат отношение към празника.

IMG 6173

В ритуалното зарязване на лозите на масива се включиха Кметът на общината Анастас Анастасов, придружен от своите заместници Илия Илиев и Тодор Милев, д-р Георги Станков – народен представител в 48-то НС, Президентът на РК „Любимец“ Делю Кулов, заедно с Елект-президента Георги Янакиев и Паст-президента Колю Видев.

IMG 6259

След зарязването, организаторите бяха подготвили богата празнична програма с много песни и танци. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха Сестри Диневи и оркестър „Стоки бенд“, които изпълняваха български народни песни, а танцьорите от Детско-юношески танцов състав „Сакарче“, с художествен ръководител Галина Христова, внесоха допълнително настроение с прекрасните народни танци.

IMG 6270

 

Снимки от празника