gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 8921

За втора поредна година МИГ Любимец – Ивайловград организира Празник на местното производство, традиции и култура или по-известен сред любимчани – Празник на динята.

В него взеха участие повече от двайсет местни производители от двете общини Ивайловград и Любимец, а на масата на плодородието имаше от всичко, което се произвежда в двата региона – чушки, домати, картофи, лук, тикви, праскови, кайсии, мед, тахан, вина, трахана и много други.

И тази година нейно величество динята, най-разпространеният плод на любимчанска територия, зае основно място в празника. Всеки посетител имаше възможност до насита да яде от сладкия елексир, докато се наслаждава на атрактивната програма. А тя включваше конкурси за „Най-голяма“ и Най-сладка“ диня, викторина с въпроси, изложение на динени фенери, изработени от деца и не на последно място – майсторско приготвяне на пилешка капама с булгур от Шеф Иван Звездев. Градусът на празничното настроени се вдигна с песните на двама от любимите местни изпълнители Жоро Любимеца и Рая Мехмедкяе.

В категорията „Най- голяма диня“, Първо място спечели 17-годишния Юлиян Димитров. Сочният плод тежеше точно 15,400 кг. На второ място се класира Симеон Стефанов с диня 15,200 кг., а Мариян Гешев се нареди на трето място. Кантарът на неговия плод показа 14,800 кг.

IMG 8935

Призът за „Най- сладка диня“ взе Ангел Петров. На второ място журито класира Илиян Петров и Димитър Гачев, а на трето - Павлинка Инджова. Поощрителна награда получи Георги Андонов. Всички победители в отделните категории получиха атрактивни награди от организаторите. 

В края на веселието звездната капама на Иван Звездев бе раздадена на всеки, решил да опита от неговия специалитет, който ухаеше на плодородие и любов към труда на всеки производител, участвал в празника.IMG 8856

 

Снимки от празника