gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 9742

На 8 ноември, на официална церемония в зала „Любимец“, новоизбраните 13 общински съветници, кметът на общината - инж. Анастас Анастасов и кметовете на 6 населени места встъпиха в длъжност. Тържествената клетва и Първото заседание на Общински съвет Любимец бе в присъствието на Областния управител на област Хасково г-жа Гинка Райчева, Председателят на ОИК-Любимец – г-жа Светослава Иванова, кметовете на населените места и много граждани.

Анастасов е първият кмет в историята на града, който печели изборите за кмет за четвърти пореден мандат. Той получи 2683 действителни гласа от общо 3914 упражнили правото си на избор.

Заседанието бе открито от Председателя на ОИК –г-жа Иванова. Тя представи данните от гласуването, след което връчи Удостоверенията на всеки един от избраните общински съветници и кметове.

IMG 9697

В новия ОбС-Любимец влизат 13 общински съветници, 10 от които са от ПП ГЕРБ, 2 от ПП „Има такъв народ“ и 1 от „БСП за България“. От ПП ГЕРБ са: Таня Георгиева Станкова, Величка Атанасова Дойчева, Мария Димитрова Кирякова, Ангел Здравков Колев, Таня Георгиева Видева, Петя Атанасова Христозова, Елена Георгиева Терзиева, Петър Христов Димитров, Мария Йорданова Белчева, Георги Ангелов Тананов. От ПП ИТН: Ангел Петров Петков и Валя Златкова Бозалиева, а от „БСП за България“ - Владимир Николов Бамбалов.

Освен в общинския център, избори за кмет на населено място се проведоха в 6 населени места. Това са: Лозен – с избран кмет Петър Иванов, Белица – Дияна Кушелиева, Малко градище – Мария Писарова, Вълче поле – Георги Янакиев, Георги Добрево – Недялка Георгиева и Оряхово – Валерия Христова.

IMG 9758Първото заседание на новия Общински съвет се води от г-жа Валя Бозалиева – най-възрастния общински съветник сред новоизбраните. Дневният ред бе от една точка – „Избор на председател на Общински съвет“. Процедурата се проведе тайно, като всички 13 съветника подкрепиха Таня Станкова. „Като Председател на Общински съвет – Любимец аз ви гарантирам, че ще положа максимални усилия и знания в тази зала да се гласуват разумни, законни и полезни решения. Следващите четири години ще бъдат години на диалог и конструктивна работа“, каза тя.

Кметът Анастасов също поздрави жителите на общината с думите: „Заставам пред всички вас за четвърти път като кмет на община Любимец… Единственият начин, да отговорим на очакванията за развитие напред и нагоре е в работата. Затова ще използвам опита, който имам, за да гарантирам реализирането на добри идеи за Любимец“ - заяви той и подчерта, че ще работи през този мандат с общинските съветници от всички политически партии. Той им пожела да бъдат тези, през чийто мандат са взети най-добрите решения за община Любимец.

IMG 9776

Церемонията продължи с празничен водосвет пред сградата на ОбА-Любимец. Литургията бе водена от отец Трифон Караджонов.

IMG 9807Преди да влезе официално в администрацията, инж. Анастас Анастасов получи символичния ключ на общината от своя заместник Илия Илиев, който му пожела още по-успешен четвърти мандат, изпълнен с много ползотворни дела и решени задачи. Вторият заместник-кмет Тодор Милев лисна менче със светената вода и пожела „На добър час“ и през следващите четири години.

 

Снимки от тържествената церемония може да разгледате от тук.