gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

baba marta 23

УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ,

УВАЖАЕМИ РЪКОВОДИТЕЛИ И ДЕЯТЕЛИ

НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО,

Приемете моите поздравления по случай 1 март - Деня на художествената самодейност! Празник на българския талант, на българския дух и култура, който обединява хора с различни професии и интереси в името на изкуството.

Художествената самодейност е преди всичко читалищно дело. И днес, въпреки трудностите, тя се развива и обогатява. Всички сме имали възможност да наблюдаваме изявите на нашите самодейни състави на различни сцени и да слушаме похвалите както от компетентно жури, така и от обикновените ценители на изкуството.

И да, с гордост мога да кажа, че в община Любимец не само се спазват, но се възстановяват и осъвременяват красивите български обреди, обичаи и празници. Българските традиции, фолклорно и модерно изкуство, а вече и възроденият театър ще продължат да се развиват, благодарение на всички вас, уважаеми самодейци!

Плодовете на Вашия труд, както и на труда на голяма част от читалищните работници ние гражданите, виждаме на всеки празник в културния календар на община Любимец.

Затова, с огромна благодарност и признание се прекланяме пред всички Вас, вписали част от живота си в историята на читалищната самодейност! Приемете моите най – искрени пожелания за здраве и дълъг творчески живот. Нека никога не угасват Вашият ентусиазъм и вашата енергия. Не спирайте да творите и да предавате обичаите и традициите ни на идните поколения! Дълбок поклон пред Вашия талант и всеотдайност!

Честит празник, скъпи самодейци!!!

 

С уважение:

Инж. Анастас Анастасов

Кмет на община Любимец