gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

В следващите няколко месеца Любимец ще бъде строителна площадка. Ще се реконструират и рехабилитират няколко улици в града и междублокови пространства.

IMG 1363

В капиталовата програма на общината е предвидено да се направи цялостно асфалтиране, оплочване на тротоари и подмяна на бордюри на улиците „Цар Асен“, „Преслав“ „Сакар“, „Роза“, Детелина“, „Вела Пеева“ и ул.„Бяло море“ - в участъка от „П.Р. Славейков“ до „Ал. Стамболийски“. По три от улиците „Цар Асен“, „Преслав“ и „Вела Пеева“, преди да се извършат различните строителни дейности, ще се подменят водопроводът и сградните отклонения.

IMG 1337Другите улици, по които ще се извършват ремонтни дейности, са: „Цар Освободител“, „Бенковски“, „Желязко Терпешев“. По тях ще се подменят тротоари и бордюри.

Благоустрояването на междублокови пространства се предвижда да бъде на ул. „Републиканска“ № 39 и № 43, на ул. „Отец Паисий“ № 3 и № 5, на ул. „Васил Левски“ № 14 и ул. „Гладстон“ 2.

На ул. „Отец Паисий“ ще се направи реконструкция на съществуващ паркинг южно от блок № 3 и №5 и западно от блок №14 на ул. „Васил Левски“. Ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите. Предвижда се и реконструкция на обслужващата улица между жилищните сгради на ул. „Отец Паисий“ и ул.”Гладстон” №2.

На ул.“Републиканска“ № 39 и №43 отново се предвижда да се направи реконструкция на съществуващите паркинги източно от сградите. Ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, както и ще се създаде по-удобен достъп до съществуващите гаражни клетки на живеещите там.