gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Проект на наредба за принудителното изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях,  на територията на община Любимец

Пълният текст на проекта на наредбата можете да изтеглите от тук

Мотиви:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА

Чл.225а, ал.3 от ЗУТ Законът за Устройство на територията дава пълномощия на всеки Общински съвет да определи в изрична наредба редът за принудителното изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи или части от тях,  на територията на община Любимец.

Общински съвет се е възползвал от това си право през 2008 година, като е приел на своя сесия Наредба №15  от 30.05.2008г. за принудителното изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях на територията на Община Любимец  .

 Отделни текстове от наредбата са със спряно прилагане, тъй като са незаконосъобразни.

Има доста текстове, които са в противоречие със ЗУТ, като целите на новата уредба са да се преодолее това противоречие и да се уредят и неуредени отношения от старата наредба.

Съгласно чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове проектът на Наредбата е поставен на 17.10.2014г. на Интернет страницата на Община Любимец в раздел Нормативни документи – Проекти за нормативни актове и решения, където всички заинтересованите лица могат да дадат своите становища и предложения.