gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 18.04.2013 г. между МРРБ и  община Любимец бе подписа договор за отпускане на финансова помощ по  ИПП България-Турция.

Проектът е на  Народно читалище „Братолюбие-1884“, с партньори община Любимец и община Люлебургас, Република Турция и е на обща стойност 626 770 евро

В местното читалище е предвидено да се извърши ремонт на 1699 кв. м. площ, а именно: ремонт и хидроизолация на покрива, цялостна подмяна на дограмата, нова фасада, нови санитарни възли , ново сценично осветление и обновяване на театралната сцена, репетиционните зали и библиотеката. В проекта е заложено да се направи цялостен ремонт на ново помещение, което ще се ползва като фронт-офис на община Любимец.

В турския културен център е предвидено да се реставрира комплекса и да се закупи обзавеждане и оборудване за конферентната зала в него.

В проекта е предвидено провеждане на културни фестивали в двете общини, фото-изложби и различни прояви, които да спомогнат за научаване, съхранение и поддържане на културното и историческо наследство на двата народа.