gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Освен с празнична програма и поднасяне на венци и цветя, Любимец отбеляза годишнината от смъртта на Апостола и Националния празник на България по нов и образователен начин.

В салона на НЧ „Братолюбие-1884“ се проведе ученическо състезание „Стани отличник с Левски“, който бе аналог на националната игра „Стани богат“. Форматът бе иницииран и подготвен от читалището, а провеждането бе на много високо ниво. Участниците бяха ученици от четвъртите и петите класове от училищата от общината и по време на играта показаха завидни знания за живота и делото на Васил Левски, за националните символи и важни дати в българската история.  Състезанието премина през  4 различни варианта, теглен на лотариен принцип, а двойките участници бяха комбинирани от отделните училища. Всяка от четирите двойки стигна до последния 15 въпрос и въпреки опитите на водещата Нели Ванкова да провокира участниците, те се справиха почти без да ползват трите познати жокера.  Не се оказа проблем отговора на и малко известния факт, че през 1871 г., на път за Цариград, Левски преминава през Любимец.

Независимо че играта бе със състезателен характер,  учениците успяха да се мобилизират и да покажат своите познания. Единствената разлика в местния формат бе, че вместо сигурни суми, учениците трупаха точки, срещу които получаваха награди.

След края на динамичното и оспорвано състезание, участниците получиха торбички с предметни награди.

 

Снимки от състезанието