gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН предупредиха, че от 5 до 7 март включително, страната ще бъде под влияние на преминаващ влажен и студен атмосферен фронт. В следобедните часове на 5 март, над региона на Любимец ще завали дъжд.

На 6 март температурите ще продължат да се понижават, а над Хассковска област валежите ще се усилят. След обяд и през нощта се очакват интензивни валежи, с количества между 60 и 70 л/м2, а на места в южните райони и до 100 л/м2. Вятърът ще се усили, ще бъде с пориви около 20-25 м./сек. През нощта срещу събота, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. Придружен със силен вятър, снеговалежът ще бъде с потенциал да образува преспи и снегонавявания. Очакванията са валежите да продължат и в събота.

Значителните валежи от дъжд, силен вятър, а по-късно и снеговалежа,  са предпоставки за наводнения, значително повишаване нивото на реките, щети по пътната инфраструктура, електроразпределителната мрежа и селското стопанство. Особено опасна е работата на открито и движението по пътищата.

В събота процесите ще отслабват.