gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 1167Наближаващият празник Възкресение Христово е най-големият и най-светлият за православните християни.  И тази година община Любимец спази традицията, и за трети пореден път организира голямо Великденско боядисване на яйца – символи на възкресението и възраждането на Вселената и живота. Тържеството се проведе на 1 април в центъра на града, който за няколко часа грейна във всички цветове на дъгата. Повече от два часа децата от училищата в общината се забавляваха с боядисване на яйца, рисуване на асфалт, оцветяване, състезателни игри и танци.

Общината осигури еднометрови стиропорни яйца и десетки такива яйца с действителни размери, за да могат повече деца да се включат във великденския обичай и да развихрят своята фантазия, въображение и креативност.

Наравно с децата, в общоградското боядисване се включи и Кмета на общината г-н Анастасов, който взе участие в оцветяването на великденския символ на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

След като всички налични яйца бяха боядисани, забавното настроение продължи с Флашмоб, организиран от Виктор Алеков и момичетата от балет „Амейзинг“. Децата с радост и желание възпроизвеждаха движенията на представените танци и бурно аплодираха участниците.

В края на празника, всяко едно дете получи за награда шоколадови изкушения.

Цветните и красиви яйца, сътворени от децата, се превърнаха в истински произведенията на изкуството, а всяко едно от малките, красиво нарисувани яйца, греят на клоните на дърветата в центъра на града.

Всичко това не би било възможно без съдействието, подкрепата и активното участие на НЧ „Братолюбие-1884“ и на училищата от общината – НУ „Хр. Ботев“, НУ „З. Стоянов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Малко градище и СОУ „Ж. Терпешев. 

 

Снимки от празника