gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0926На 25.03.2015 г., в салона на читалище „Братолюбие – 1884“ се проведе редовно Годишно отчетно-изборно събрание. Присъстващите членове единодушно преизбраха досегашния ръководен екип на културния център за следващ три годишен мандат. Председател на читалището остава Христинка Видева, а Евгения Стоянова ще продължи да изпълнява функциите на секретар. Читалищното настоятелство търпи леки промени в състава си. На мястото на г-жа Донка Козалиева, която си направи отвод, бе избрана единодушно г-жа Мария Александрова. Като оценка за добрата работа на читалищния състав, останалите членове на настоятелството, както и на проверителната комисия бяха преизбрани и за следващия мандат.

Преди да се подложи на гласуване новият /стар/ екип, г-жа Видева направи отчет за работата на културната институция през изминалата година. От него стана ясно, че освен да участват във всички културни мероприятия в Любимец и да подобряват работата си в отделните направления, в читалището са инвестирани над 1,5 млн. лв. под формата на финансирани проекти.

По-мащабните от тях са „Съхранение на културно-историческото наследство на общините Любимец и Люлебургас“, благодарение на който се направи цялостно обновяване на читалището и „Жената е жена навсякъде“, чието изпълнение ще приключи през май тази година. И двата проекта са по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция. От Министерството на културата читалището получи допълнително 4 000 лв., които  бяха изразходвани за подпомагане на дейността му.