gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4843Ученици от всички училища от община Любимец се включиха в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Темата вдъхнови 40 участници, които се конкурираха в три групи – I възрастова група от 6 до 9 години, II възрастова група от 10 до 14 и III възрастова група-  от 15 до 18 години. Конкурсът се провежда на три етапа – общински, областен и национален, като победители на общинско ниво са:

I група:

I място: Георги Христов Митев, 9 г., НУ „Хр. Ботев”

I място: Руси Георгиев Димитров, 8 г., НУ „Хр. Ботев”

II място: Павел Трендафилов Димитров, 8г., НУ „Хр. Ботев”

III място: Атанас Любомиров Марков, 8г., НУ „Хр. Ботев”

 II група:

I място: Рени Емилова Пулева, 11г., СОУ „Ж. Терпешев”

I място: Виктория Илиянова Бамбалова, 10г., НУ „З. Стоянов”

II място: Радослава Александрова Керезова, 11г., СОУ „Ж. Терпешев”

III място: Стефан Златков Златанов, 10г., НУ „Хр. Ботев”

III група:

I място: Ани Атанасова Атанасова, 15г., СОУ „Ж. Терпешев”

II място: Яница Атанасова Атанасова, 15г., СОУ „Ж. Терпешев”

Малките художници включиха различни техники на рисуване в своите картини – акварел, маслени бои, молив, темперни бои, пастели и др.

Талантливите деца получиха грамота и награди от заместник-кмета на общината Илия Илиев, който, заедно с експерт "Образование" - г-жа Т. Стоименова, връчиха лично наградите на децата по училища. Всички участници, които не бяха класирани, получиха грамота за участие. В началото на тържеството г-н Илиев ги поздрави за проявената активност, както и за вложеното старание и иновативност в рисунките.

Във всяка творба се виждаше разрушителната сила на природата, последиците от различни бедствия и помощта на хората в най-  наложащия момент. В част от рисунките ясно проличаха идеите на децата за опазване на природата и живот в мирен, чист и по-добър свят. 

 

Снимки от награждаването