gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

image 0.02.01.b496bae738584b32de71c296cd56679708d3c9bebcd2eaf7690160276dfee2d2 VПовече от 200 доброволци от града и останалите населени места на община Любимец се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно”, проведена на 04 юни. Радващо бе, че учениците от СОУ "Ж. Терпешев" с желание се включиха в кампанията и бяха едни от най-активните участници в акцията.

Всички колективи на училища, детски градини и Детската ясла се организираха и почистиха дворовете на институциите и пространствата около тях.

Кметовете по места също създадоха необходимата организация и почистиха както райони в населените места, така и най-посещаваните местности около селата. 

В чистенето се включиха ръководния екип на общината, общински служители и много граждани.  В град Любимец бяха почистени 4 основни точки: цялото продължение на ул. „Тракия“, бул. „Одрин“, бул. “Марица“ и централна градска част. 

Извън пределите на града бяха почистени местността около културно-историческата забележителност Глухите камъни и Сокол чешма, намираща се на пътя за Ивайловград. В почистването на този район се включиха част от служителите на  Общинска администрация Любимец, Кмета на село Малко градище и група доброволци от селото, които за по-малко от 2 часа събраха повече от десет чувала с различни отпадъци - опаковки на храни и напитки, празни бутилки и хартия.

За един ден, събраните и извозени до Регионално депо Харманли отпадъци са общо 17,5 тона.     

 

Снимки от кампанията