gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 0908Продължават действията по обновяване на централната градска част на Любимец. Преди повече от месец, администрацията предприе инициатива за почистване на терена, намиращ се зад Комплексната административна сграда и представляващ продължение на ул.“Желязко Терпешев“. Със започване на строителството, този участък от улицата е бил затворен и включен като прилежащ терен към сградата. За съжаление, поради липса на средства, работата по важния за Любимец обект е прекратена през далечната 1996 г.

Почти 20 години, празното пространство зад оградата на обекта стоеше обрасло с бурени, строителни и битови отпадъци и бе неизползваемо. След извозването им, теренът бе запълнен със земни маси и изравнен, и след асфалтирането му ще се превърне в нов паркинг за автомобили.

Възстановеният участък от улица „Ж.Терпешев“ ще свързва ул. „Цар Освободител“ с ул. „Граф Игнатиев“. По този начин ще се постигне облекчаване на движението и паркирането на автомобили в центъра на града.

Междувременно, маркировката на паркинга, намиращ се зад ресторант „Централ“, бе подновена, с цел по-голяма функционалност и безопасност на движението както на пешеходци, така и на превозни средства.