gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Donototpadaci 800x600Общинска администрация Любимец предприема по-строги мерки за опазване на чистотата и реда на територията на общината. Въпреки досегашните усилия на служителите от „Дейности по общински пазари, чистота, обществен ред, охрана и сигурност“, недобросъвестни граждани изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места, по тротоари и общински терени се трупат за дълъг период от време строителни материали, земеделска техника, негодни за движение автомобили и др. На входовете на града се образуват сметища, многократно почиствани от администрацията, но скоро след това, те отново придобиват същия неугледен вид.

Определени са служителите от общината, които ще имат правомощия за съставяне на актове и санкциониране на нарушителите. Работното им време е ненормирано и това ще им позволи да изпълняват задълженията си дори и в почивните дни.

Общинска администрация призовава гражданите да опазват чистотата в града и населените места на общината, да изхвърлят отпадъци на определените за това места и да сигнализират за нарушения на телефоните на ОбА - 0887637421 или 03751/89-19.

Припомняме, че съгласно  разпоредбите на Наредба № 1 за опазване на обществения ред и Наредба № 16 за управление на отпадъците на територията на Община Любимец на нарушителите – физически лица ще бъдат налагани глоби в размер до 1000 лв.