gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

На 18 юли, служителите от Звено за „Охрана и обществен ред“ към Общинска администрация Любимец отново установиха нарушение на Наредба № 16 за управление на отпадъците на територията на общината. Лицето М.Г. М. е изхвърляло  строителни отпадъци по пътя Любимец-Белица. Нарушителят е поредният в рамките на един месец. Недобросъвестният жител на Любимец получи глоба в размер на 100 лв., която е най-малкият размер, определен в  чл. 36, ал. 1, т.1 от наредбата. При повторно нарушение нормативният документ предвижда глобата да бъде в двоен размер.   

До този момент служителите са наложили санкции – парични глоби на трима жители на общината, които изхвърлят битови отпадъции оборска тор на неразрешените за целта места.

От 1 юли до сега общината почисти всички нерегламентирани сметища, образували се на входовете и изходите на града, Втори и Трети стопански двор, в района на бивша Пясъчна кариера и др.

Общинска администрация за пореден път призовава жителите на общината да спазват разпоредбите и да изхвърлят отпадъци на разрешените места, а именно – строителни отпадъци и земни маси – в местността „Кариера - Чакъл“ (Глините) в землището на с. Г. Добрево.