gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

narodni buditeliВъв връзка с общобългарския празник Първи ноември – Ден на народните будители, Общинска администрация Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ организират среща-разговор с Пламен Герасимов, продуцент и оператор на документалния филм „Пътят на буквите“ – пътепис за живота и делото на Светите братя Кирил и Методий. Срещата  ще бъде на 28.10.2016 г. (петък) от 15.00 ч., в салона на НЧ « Братолюбие-1884“.

Един час по-късно, от 16.00 ч., отново в салона на читалището, ще се излъчи документалният филм «Пътят на буквите».

Филмът е създаден през 2015 г. и разказва за живота на Светите братя Кирил и Методий и създаването на славянската азбука.

Той е замислен по повод 1200-годишнината от рождението на Методий, по-големия брат от двамата създатели на славянската азбука, и търси отражението в днешния ден на сътвореното от тях преди повече от 11 века. Целта на авторите му е да разчупят догматично отстояваните разбирания и да разкажат по нов начин една уж позната стара история, която всички славяни в Европа тълкуват по свой начин.

Кой е св. Методий – помощник и сподвижник на своя по-малък брат Константин-Кирил или истинският покръстител на всички славяни? Отговорите на този и други въпроси ще намерите във филма „Пътят на буквите“.

 

Заповядайте!