gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

KONTEINER

 Въпреки продължителната разяснителна кампания и множеството разпространени информационни материали, свързани с допустимите за изхвърляне отпадъци, голяма част от живущите в града продължават да изхвърлят различни растителни и зелени отпадъци от дворовете си в контейнерите за смет. 

Контейнерът, който виждате е на ул. "Желязко Терпешев" гр. Любимец.

ü  Изхвърляй в предоставените съдове за смет само битови отпадъците или отпадъци от домакинството.

ü  В съдовете за битови отпадъци не следва да допускаме изхвърлянето на:

-          Строителни отпадъци.

     Изхвърлянето на строителни отпадъци в съдовете за битови отпадъци, причинява тяхното увреждане, както и увреждане на сметосъбиращата машина. Организирайте извозването и депонирането на строителни отпадъци и отпадъци, образувани от ремонт и преустройство, до мястото, определено от Общинска администрация.

-          Растителни и зелени отпадъци.

     Изхвърлянето на растителни и зелени отпадъци в съдовете за битови отпадъци, причинява препълване на контейнерите и затруднява използването им по предназначение. В тези случаи се наблюдава разпиляване на отпадъците и замърсяване на местата около съдовете за смет. Организирайте извозването и депонирането на растителни и зелени отпадъци до мястото, определено от Общинска администрация.

-          Големи опаковки от велпапе и картон.

      Притежателите на големи опаковки от велпапе и картон следва да ги сгънат до максимално редуциране на обема и съхранят на подходящо за целта място. По определен график общинска администрация ще осигури извозването им.

-          Пепел и сгурия.   

      Изхвърлянето на пепел, сгурия, угарки от цигари и други лесно запалими вещества причиняват  запалване и повреждане на пластмасовите контейнери.  За събирането на пепел и сгурия  през зимния сезон ще бъдат осигурени метални съдове, които ще бъдат разположени непосредствено до съдовете за битови отпадъци.

ü  Сигнализирайте на контролните органи при общинска администрация за констатирани нарушения, причиняващи замърсяване на територията на общината и образуването на нерегламентирани сметища.

    

    

   ЧИСТОТАТА НА ЛЮБИМЕЦ Е В НАШИ РЪЦЕ!